Frittata met snijbiet en (vegetarische) kipstukjes of zalm van Sylvia
Ingrediënten
- 1 bos snijbiet
- 1 rode ui gesnipperd
- olijfolie
- 6 eieren (L) of eivervanger (b.v. tofu of kikkererwtenmeel)
- 30 gram oude kaas of plantaardige kaas
- 125 gram gerookte zalm of (plantaardige) kipstukjes
- peper en zout naar keuze
Instructies
- Snijd de stelen van de snijbiet in dunne repen en spoel ditschoon in een bak met koud water. Slinger ze droog in een slacentrifuge en houdapart.
- Snijd nu het blad van de snijbiet fijn en spoel dit ookschoon in koud water. Draai het blad ook droog in de slacentrifuge.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Bak de steeltjes met de rode ui in een grote koekenpan ineen scheut olijfolie. Bak dit op middelhoog vuur ongeveer 7-9 minuten tot de steeltjes zachter zijn.
- Voeg nu het blad, knoflook en wat peper en zout toe en bakdit ongeveer nog 5 minuten tot het blad geslonken is.
- Kluts de eieren (of eivervanger) in een kom met de geraspte kaas en peper en zout en schenk dit in de pan bij de snijbiet. Snij de zalm/(vegetarische) kip in kleine stukjes en leg dit erop.
- Bak de frittata ongeveer 5 minuten tot de onderkant stevig is. Zet dan de pan in de oven onder de grill en laat de bovenkant in ongeveer 5 minuten (of zolang als nodig) garen.
- Als de pan niet in jouw oven past, laat de omelet dan op eenovenschaal glijden en zet deze in de oven.
Frittata met snijbiet en (vegetarische) kipstukjes of zalm van Sylvia