Aardappelsoep met palmkool van Renate

Vrij naar recept uit Vegano Cucino Italiano
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 pond gewone en zoete aardappel
  • 400 gram palmkool
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook (minimaal)
  • 1 à 1,5 liter groentebouillon (warm)
  • peper en zout naar smaak
  • 1 citroen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden, ui en knoflook ook in kleine stukjes.
  • Palmkool zonder nerf in smalle reepjes snijden.
  • Olie in pan heet laten worden, ui erin, even later aardappels erbij, nog wat later knoflook erbij.
  • Warme bouillon erbij doen, deksel op pan, laten koken tot alles gaar is.
  • Staafmixer erin, aantal blokjes heel laten.
  • Reepjes palmkool erbij en laten koken tot zacht is.
  • Op smaak maken met peper, zout en beetje citroen.
Trefwoord palmkool
Aardappelsoep met palmkool van Renate