Rode kool met appeltjes van Karin
Lekker ouderwets recept voor rode kool
Equipment
- Goede schaaf
Ingrediënten
- 1 Rode kool ongeveer een kilo
- Zout
- 6 Kruidnagels
- 1 à 2 Laurierblad
- 2 Jeneverbessen
- 1 theelepel Kaneelpoeder
- 1 volle theelepel Appelstroop
- 2 eetlepels Azijn
- 2 Appels
- 1 eetlepel Boter
- 1 theelepel Suiker
Instructies
- Rode kool in handzame stukken snijden en harde stronk wegsnijden
- Rode kool dun schaven en in de pan doen
- Toevoegen: 1,5 dl water, 1 theelepel zout, kruidnagels, lauruerblad, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn. Door elkaar scheppen.
- Aan de kook brengen. Ongeveer 1 uur zachtjes laten koken en af en toe omscheppen.
- Appels schillen en klokhuizen verwijderen. Appels in stukjes snijden en door de rode kool scheppen
- De kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen.
- Boter door de rode kool scheppen en nog 5 minuten laten stoven. Kruidnagels, jeneverbessen en laurierblad verwijderen.
- Rode kool zonodig op smaak brengen met zout, suiker en eventueel een scheutje azijn.
Rode kool met appeltjes