Mijn favoriete recept van raapsteel is toch vrij traditioneel, maar deel ik graag.

Raapsteel stamppot van Jikke

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • Aardappelen
  • Uitje wit, fijn gesnipperd
  • Rookkaas en/of gerookte tofu
  • Boter
  • Melk optioneel
  • Snuf zout en peper
  • Mosterd

Instructies
 

  • Ik snij de gewassen raapstelen door het bosje bij elkaar te houden, fijn, maar ook weer niet te… (er mag wat te knagen blijven).
  • Kook aardappelen tot je er moeiteloos in kan prikken. 
  • Giet ze af.
  • Uitje, raapstelen erdoor stampen.
  • In blokjes gesneden tofu, rookkaas, boter en zo nodig een scheut melk om het smeuiiger te maken. 
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

Serveer met mosterd, hmmmmm.
Trefwoord raapstelen, stamppot, vegetarisch
Raapsteel stamppot van Jikke