Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige taart boerenkool van Sylvia
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediƫnten
1
quiche deegbodem
b.v. van tante Fanny
1
quiche vorm
1
eetlepel
boter
2
grote uien
gesnipperd
2
knoflooktenen
geperst
500
gram
boerenkool
in repen gesneden
zout en peter naar smaak
gekruid (vegetarisch of runder) gehakt
1/4
kop
wijn
verse basilicum naar smaak
1/4
kop
ricotta
of plantaardige vervanging
2
eieren
of ei vervanging
Instructies
In een wokpan de olie en boter warm laten worden.
Verwarm de oven op 200 graden
De knoflook en ui fruiten, zout en peper naar smaak erbij.In een bakje apart bewaren.
In dezelfde pan met het restant olie/boter gehakt bakken,apart zetten.
Wederom in dezelfde pan de boerenkool en de wijn onderconstant roeren laten slinken.
Alles mengen in een kom met de eieren en ricotta. Zout,peper en basilicum naar smaak toevoegen.
Beleg met de quiche bodem de vorm en vul de quiche met het mengsel. 15 tot 20 minuten in de oven.
Trefwoord
boerenkool, hartige taart