Middelandse zee recept met tuinboon-peulen van Renate
Ingrediënten
- ongeveer 1 pond tuinbonen
- 1 handje gedopte erwten of tuinbonen
- 1 flinke tomaat in stukjes
- knoflook naar smaak fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- 1 blokje kruidenbouillon
- 1 kopje water
- 1 scheut (appel) azijn
- 1 theelepel suiker
- zout en peper naar smaak
- 1 handje cashewnoten / pijnboompitten in stukjes
Instructies
- Verwijder van de tuinbonen het draad inclusief een klein randje peul. Dit gaat het gemakkelijkst met een dunschiller. De peulen vallen nu bijna vanzelf in 2 helften uiteen. Verwijder de boontjes en zet weg.
- Was de peulen en snijd ze in stukjes zo groot / klein als je wil.
- Bak in grote koekenpan knoflook, bleekselderij en stukjes peul kort in hete olijfolie. Doe stukjes tomaat erbij. Na paar minuten afblussen met scheut azijn en water.
- Bouillonblokje erbij.
- Als peulen bijna gaar zijn, de boontjes erbij doen of een handje gedopte erwten.
- Suiker, zout en peper erbij. Op het laatst de noten / pitten eroverheen.
Notities
Lekker met bv stukje brood.
Met doperwten is het gerecht zoeter dan met de tuinboontjes, die je bv kan invriezen voor een later moment.