Middelandse zee recept met tuinboon-peulen van Renate

Ingrediënten
  

  • ongeveer 1 pond tuinbonen
  • 1 handje gedopte erwten of tuinbonen
  • 1 flinke tomaat in stukjes
  • knoflook naar smaak fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1 kopje water
  • 1 scheut (appel) azijn
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 1 handje cashewnoten / pijnboompitten in stukjes

Instructies
 

  • Verwijder van de tuinbonen het draad inclusief een klein randje peul. Dit gaat het gemakkelijkst met een dunschiller. De peulen vallen nu bijna vanzelf in 2 helften uiteen. Verwijder de boontjes en zet weg.
  • Was de peulen en snijd ze in stukjes zo groot / klein als je wil.
  • Bak in grote koekenpan knoflook, bleekselderij en stukjes peul kort in hete olijfolie. Doe stukjes tomaat erbij. Na paar minuten afblussen met scheut azijn en water.
  • Bouillonblokje erbij.
  • Als peulen bijna gaar zijn, de boontjes erbij doen of een handje gedopte erwten.
  • Suiker, zout en peper erbij. Op het laatst de noten / pitten eroverheen.

Notities

Lekker met bv stukje brood.
Met doperwten is het gerecht zoeter dan met de tuinboontjes, die je bv kan invriezen voor een later moment.