Ga terug

Rode kool a la Nigella

Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • halve eetlepel zout
  • 1 rode kool
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3,75 dl rode wijn
  • 1 sinaasappel (sap van)
  • 1/4 theelepel koekkruiden
  • 2 appels

Instructies
 

  • Verhit olie in een grote pan met dikke bodem of braadpan.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en doe ze met hetzout in de pan, hierdoor brand de ui niet aan. Bak de ui op laag vuur tot hij zacht is, maar nog niet bruin.
  • Schaaf of snijd de kool fijn. En roer de kooldoor de uien in de pan.
  • Strooi de suiker en koekkruiden erover en giet de wijnen het sinaasappelsap erbij.
  • Schil de appel en snijd het in blokjes. Voeg ze bij derodekool.
  • Roer het door als alles een beetje geslonken is en leg de deksel op de pan. Houdt de kool op het laagste vuur ongeveer 2 uur tegen d ekook aan. De rodekool kan niet té gaar worden.