Ga terug

Rode kool met appeltjes van Karin

Lekker ouderwets recept voor rode kool
Porties 4

Equipment

  • Goede schaaf

Ingrediƫnten
  

  • 1 Rode kool ongeveer een kilo
  • Zout
  • 6 Kruidnagels
  • 1 Ć  2 Laurierblad
  • 2 Jeneverbessen
  • 1 theelepel Kaneelpoeder
  • 1 volle theelepel Appelstroop
  • 2 eetlepels Azijn
  • 2 Appels
  • 1 eetlepel Boter
  • 1 theelepel Suiker

Instructies
 

  • Rode kool in handzame stukken snijden en harde stronk wegsnijden
  • Rode kool dun schaven en in de pan doen
  • Toevoegen: 1,5 dl water, 1 theelepel zout, kruidnagels, lauruerblad, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn. Door elkaar scheppen.
  • Aan de kook brengen. Ongeveer 1 uur zachtjes laten koken en af en toe omscheppen.
  • Appels schillen en klokhuizen verwijderen. Appels in stukjes snijden en door de rode kool scheppen
  • De kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen.
  • Boter door de rode kool scheppen en nog 5 minuten laten stoven. Kruidnagels, jeneverbessen en laurierblad verwijderen.
  • Rode kool zonodig op smaak brengen met zout, suiker en eventueel een scheutje azijn.