Ga terug

Frittata met snijbiet en (vegetarische) kipstukjes of zalm van Sylvia

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 bos snijbiet
  • 1 rode ui gesnipperd
  • olijfolie
  • 6 eieren (L) of eivervanger (b.v. tofu of kikkererwtenmeel)
  • 30 gram oude kaas of plantaardige kaas
  • 125 gram gerookte zalm of (plantaardige) kipstukjes
  • peper en zout naar keuze

Instructies
 

  • Snijd de stelen van de snijbiet in dunne repen en spoel ditschoon in een bak met koud water. Slinger ze droog in een slacentrifuge en houdapart.
  • Snijd nu het blad van de snijbiet fijn en spoel dit ookschoon in koud water. Draai het blad ook droog in de slacentrifuge.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Bak de steeltjes met de rode ui in een grote koekenpan ineen scheut olijfolie. Bak dit op middelhoog vuur ongeveer 7-9 minuten tot de steeltjes zachter zijn.
  • Voeg nu het blad, knoflook en wat peper en zout toe en bakdit ongeveer nog 5 minuten tot het blad geslonken is.
  • Kluts de eieren (of eivervanger) in een kom met de geraspte kaas en peper en zout en schenk dit in de pan bij de snijbiet. Snij de zalm/(vegetarische) kip in kleine stukjes en leg dit erop.
  • Bak de frittata ongeveer 5 minuten tot de onderkant stevig is. Zet dan de pan in de oven onder de grill en laat de bovenkant in ongeveer 5 minuten (of zolang als nodig) garen.
  • Als de pan niet in jouw oven past, laat de omelet dan op eenovenschaal glijden en zet deze in de oven.
Trefwoord frittata, snijbiet