Go Back
posteleintaart

Posteleintaart (vegetarisch) van Korrie

Een vegetarische hartige posteleintaart. Met aanpassingen voor een vegan hartige taart door Karin.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram postelein of meer
  • 1 deeg voor hartige taart rol AH
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eieren ter vervanging van eieren zie 'Ingrediënten vegan versie'
  • 125 ml melk laat weg bij de vegan versie
  • 100 gram belegen kaas, geraspt vervang met plantaardige kaas voor de vegan versie
  • kappertjes naar smaak

Ingrediënten vegan versie (in plaats van ei en melk)

  • 1 kop kikkererwten meel (besan)
  • 1/4 kop maizena of bloem
  • 1/3 kop edelgistvlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 tot 1 theelepel zout of Kala namak('zwart' zout wat naar ei smaakt)
  • 1 1/2 kop water of ongezoete plantaardige melk
  • 1/2 theelepel turmeric (geelwortel)
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Was de postelein en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Bekleed een quicheschaal (30 cm) met deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  • Maak de ui en knoflook schoon en snijdt in stukjes.
  • Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
  • Snijd de postelein fijn.
  • Klop de eieren los met de melk en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
    Voor de vegan versie: voeg de ingredienten van de vegan versie samen en klop goed los.
  • Fruit ui, wortel en knoflook ca. 5 minuten glazig, voeg gesneden postelein toe en roerbak ook ca. 5 minuten. Voeg wat zout toe.
  • Schep de helft van de wortel en posteleinvulling over het deeg, niet te veel vocht erbij.   Doe de andere helft van het groenten mengsel (ook weer met weinig vocht) in het ei / melk of kikkererwten meel mengsel en breng als 2e laag over het deeg.
  • Bak de taart in ca. 35minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer in het midden van de taart of het gestold is.
  • Strooi kappertjes naar smaak over de taart en snijd deze in punten. Verdeel over 4 borden.
Trefwoord postelein