Snijbiet stamppot van Sylvia
Stamppot van snijbiet, ui met mosterd
- 600 gram aardappelen
- 300 gram snijbiet
- 2 stuks uien
- 2 eetlepel mosterd
- 1 scheutje olijfolie
Schil, kook en maak stamppot van de aardappelen.
Was in de tussentijd de snijbiet, laat uitlekken in eenvergiet. Haal het blad van de stelen.
Snijd de stelen in kleine stukjes.
Snijd het blad in reepjes. Houd het blad en steeltjes gescheiden.
Pel en snijd de uien klein.
Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak de ui samen met de snijbietstelen 2 a 3 minuten. Schep dit uit de pan en zet apart.
Roerbak in dezelfde pan het snijbietblad totdat het bladslinkt. Meng het snijbietblad met de mosterd door de stamppot.
Schep de uien en snijbietstelen bovenop de stamppot.
Trefwoord snijbiet, stamppot