Was de postelein en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed een quicheschaal (30 cm) met deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
Maak de ui en knoflook schoon en snijdt in stukjes.
Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
Snijd de postelein fijn.
Klop de eieren los met de melk en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voor de vegan versie: voeg de ingredienten van de vegan versie samen en klop goed los. Fruit ui, wortel en knoflook ca. 5 minuten glazig, voeg gesneden postelein toe en roerbak ook ca. 5 minuten. Voeg wat zout toe.
Schep de helft van de wortel en posteleinvulling over het deeg, niet te veel vocht erbij. Doe de andere helft van het groenten mengsel (ook weer met weinig vocht) in het ei / melk of kikkererwten meel mengsel en breng als 2e laag over het deeg.
Bak de taart in ca. 35minuten goudbruin en gaar.
Controleer in het midden van de taart of het gestold is.
Strooi kappertjes naar smaak over de taart en snijd deze in punten. Verdeel over 4 borden.