Tuinderij Plantalia is coalitiepartner van de HZ in de Boer&Buur met Natuur coalitie in Zeeland. Niet alleen willen we kijken hoe we met elkaar de biodiversiteit op ons land zoveel mogelijk kunnen bevorderen, we staan ook voor gezond eten en weten waar en hoe je voedsel groeit.

We hebben zelfs de kortst mogelijke keten, want bij ons oogst je zelf rechtstreeks van het land!
Lekker even buiten zijn en genieten van de fijne plek krijg je er als bonus bij. Dat is dus ook nog eens gezond voor je hoofd 😉

Doe mee als oogstgenoot

Wanneer je oogstgenoot wordt van Plantalia ben je verzekerd van een heel seizoen groenten die op biologische wijze zijn geteeld, zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Verder doen we er zo veel mogelijk aan om de biodiversiteit te bevorderen. Dat komt niet alleen ten goede aan de plek, insecten en andere dieren maar ook aan de gewassen. Dit omdat er gestreefd wordt naar een zo goed mogelijk ecologisch evenwicht zodat plagen niet de overhand krijgen.

Door je deelname als oogstgenoot ondersteun je ons daarmee. Hier vind je meer uitleg en kun je je aanmelden als oogstgenoot.

Wil je wel komen oogsten maar kun je niet elke week? Mogelijk kun je een collega (of collega’s) vinden als oogstmaatje. Zo kun je afspreken om af en toe voor elkaar te oogsten.

Wil je graag mee doen maar zie je dat zelf-oogsten eigenlijk niet zitten? Meld je dan aan via ons aanmeldformulier en vermeld erbij dat je gebruik wil maken van het ophaalpunt bij de HZ. Geef hierbij ook aan op welke locatie je van het ophaalpunt (Vlissingen of Middelburg) gebruik wil maken.
Let op: Er zijn extra kosten verbonden aan het voor jou oogsten en bezorgen van je groenten bij een ophaalpunt. Deze zijn 4,- per week.

Ben je student en kom je zelf oogsten? Dan krijg je een korting van 2 maanden op het seizoensbedrag. Meld je aan via de bovenstaande link en vermeld erbij dat je student bent.

Doe mee als vrijwilliger

We hebben ook ‘Doe-mee’ ochtenden en af en toe grote klussen zoals aardappels poten (of oogsten), compost kruien, wieden en meer. Je kunt de data vinden op onze agenda. Wil je graag regelmatig een handje toesteken laat dit dan even weten via ons contactformulier. Als oogstgenoot ben je natuurlijk ook welkom om een handje toe te steken maar dat is zeker niet verplicht.