Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Wat valt er te oogsten?

Er is prei, sla en nog steeds een klein beetje postelein.

Er zijn nog wat boontjes

De (beide soorten) snijbiet groeien nog uitbundig en daar kan volop van gesneden worden. Ook is er nog andijvie. Natuurlijk zijn er courgetten maar het is al merkbaar dat de aantallen wat minder worden in tegenstelling tot de tomaten die er nog steeds in grote getallen zijn! Beiden vind je op de tafel bij de caravan.

Paksoi is er ook ruimschoots. De stengelui is op een gegeven moment gedaan dus pak er volop van, het is een prima vervanging voor ui.  Ook bietjes zijn er. Oogst de grotere er tussenuit, als er daarmee wortels bloot komen van de naastliggende bietjes dek ze dan even wat af met aarde
De spitskool groeit uit z'n krachten en scheurt, het moet dus op! Boerenkool is er nog steeds volop (kan ook worden ingevroren). De palmkool ziet er minder goed uit maar de goede bladeren kunnen uiteraard nog gepakt worden, deze blijft het hele seizoen nog doorgroeien.

De meloen is helaas nog niet zover maar de mais wel en kan geoogst worden! Volgend jaar is daar zeker meer van, nu is het een beperkt aantal per deelnemer (ongeveer 2 tot 4 stuks)

De volgende tip voor liefhebbers van walnoten. Je kunt ze gaan rapen bij inschrijving. Ben je lid van 'Velt' dan krijg je korting, maar ook niet-leden kunnen meedoen en walnoten gaan rapen in 's Heer Abtskerke. Kijk op de website van Velt Zeeland en meld je aan (vóór 15 september).

Tot ziens op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90