Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Wat valt er te oogsten?

Er is nog prei, sla en een klein beetje postelein.

In eerste instantie leken de snijbonen de afgelopen storm goed doorstaan te hebben maar nu blijkt dat ze toch wel wat te lijden hebben gehad. Hopelijk hersteld het zich weer wat. Ook groene- en gele sperziebonen zijn er maar niet overdadig. Houdt daarbij dus rekening met je oogstgenoten.

De (beide soorten) snijbiet staan er prachtig bij en daar kan volop van gesneden worden. Ook is er nog andijvie. Natuurlijk zijn er courgetten maar het is al merkbaar dat de aantallen wat minder worden in tegenstelling tot de tomaten die er nu in grote getalen zijn! Beiden vind je op de tafel bij de caravan.

Paksoi is er ook ruimschoots. De stengelui is op een gegeven moment gedaan dus pak er volop van, het is een prima vervanging voor ui.  Ook bietjes zijn er. Als deze wat grootte betreft richting tennisbal gaan kun je ze oogsten.
De spitskool groeit uit z'n krachten en scheurt, het moet dus op! Boerenkool is er nog volop (kan ook worden ingevroren). De palmkool ziet er wat minder goed uit maar de goede bladeren kunnen uiteraard nog gepakt worden, deze blijft het hele seizoen nog doorgroeien.

Oja, en natuurlijk de venkel! Dat is wel een dilemma. van het eerste zaaisel zijn er namelijk maar een paar groot geworden (er is nog meer gezaaid maar dat duurt nog even voordat het groot genoeg is)

Er zijn nu 7 venkelknollen te verdelen. Er zit naar mijn idee niets anders op dan ze te verloten. Nu is het zo dat niet iedereen het lust. Wil je meedoen met de verloting van de venkelknollen? ( alleen deelnemers). Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar tuinderij@plantalia.nl
Ik ga dan maandag lootjes trekken!

Tot ziens op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90