Oogstbericht Bekijk online
Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Wat is er te oogsten

De vlaggetjes zijn gezet bij de bedden waar wat te oogsten valt. Oogst ook alleen daar, tenzij anders aangegeven. Kruiden en sla hebben geen vaste plek en vind je ook tussen de andere groenten. Daarvoor hoef je dus niet op de vlaggetjes te letten.

Tussen de buien door zijn er bedden opgeschoond , compost gekruid, geplant en gezaaid. De regen is zeer welkom en zorgt ervoor dat er weer flink de groei in komt! Voor buiten tomaten is langdurig vochtig weer een risico. Ze kunnen sneller gaan barsten en worden vatbaar voor schimmelziektes. Er zijn er gelukkig nu wel steeds meer aan het kleuren en ik heb nu dus ook vlaggetjes gezet bij de tomaten. Ze zijn er in alle soorten en maten van heel klein tot reuze en zowel gele als roze/bruine (de 'black cherry', een echte aanrader kwa smaak). Je kunt er gewoon langs lopen en degenen die voldoende op kleur zijn plukken. Maak je geen zorgen wanneer je er één te vroeg plukt, de tomaat zal nog bijkleuren/rijpen als je 'm een paar dagen laat liggen.

Ook is er de paarse spruit-bloemkool bij gekomen, De kleine roosjes die naar boven groeien kun je snijden.

Er is nog weinig sla en blad-cichorei, nieuwe sla komt er aan.

Er is snijbiet. De nieuwe moet nog steeds wat groeien maar is er bijna. Snij deze ook een paar cm boven de grond af als hele bos. Dan groeit deze weer mooi aan.

Veel van de knolvenkel gaat inmiddels schieten en groeit niet meer. Er is wat koolrabi maar een deel is nog wat te klein. 

Kruiden zijn er ook al veel, wie goed kijkt vind ook al de (paarse) basilicum en het bonenkruid. Vraag het anders even wanneer ik er ben.

Er staan nog vlaggetjes bij de komkommer (is ook te vinden in het bed bij de fruitbomen) en chinese kool. De komkommer is een soort die je al kunt plukken wanneer deze zo'n 20cm lang is. De chinese kool is nog wat klein maar zeker al goed te oogsten.

Wat komt er aan?

De bonen zijn nu echt bijna goed en de courgetten doen ook hun best.

Algemeen

Kom je voor het eerst oogsten kom dan op afspraak. Dan maak ik je wegwijs hoe het oogsten in z'n werk gaat.

Kom je eens per maand oogsten, of een groentetas halen. Laat dan ook even weten wanneer je wil komen.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Tot gauw op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90