Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Wat valt er te oogsten?

Er is niet zoveel veranderd sinds het vorige oogstbericht. Er is nog sla ( ook een deel van de nieuwe sla is aan het schieten, je kunt er in ieder geval volop van pakken) Ook is er volop (nieuwe) snijbiet.

Postelein is er nog steeds. De rucola en bladmosterd is nu wel te ver doorgeschoten. Je kunt er nog wat los blad en bloemen van oogsten maar de bloemstengels zijn te taai.

Een deel van de prei is groot genoeg om in kleine hoeveelheden van te oogsten, de rest mag nog even doorgroeien.

Er is palmkool en boerenkool, van de laatste kun je nog steeds extra pakken om in te vriezen of te drogen (chips maken?). Van beiden pak je zoveel mogelijk de goede bladeren van onder af.

Er zijn nog mooie spitskooltjes. Wat deze week wel anders is is dat de broccoli nu zo goed als op is (misschien nog een enkel roosje). En dat is goed, het is geoogst voordat het doorschoot. De planten blijven staan en hopelijk is er over een week of 4 nog een na-oogst! Nieuw is de mini-paksoi (deels ook al aan schieten maar daarom niet minder lekker ;-)

Er is natuurlijk nog stengel-ui en rode bietjes  en ook de chioggia- en gele bietjes. Hiervoor geldt dat je de grootsten er weer uit kunt halen.

Wanneer de courgetten groot genoeg zijn haal ik ze er af. Ze liggen op tafel bij de caravan. Er zijn kleine hoeveelheden  gele- en groene komkommertjes, deze liggen ook bij de caravan.
En er zijn steeds meer tomaten en tomaatjes.

Vergeet niet bij de kruiden te kijken.

Wat komt er aan?
Shanghai paksoi en sperzieboontjes. Het is nog even spannend of ze komende week al geoogst kunnen worden.

Tot ziens op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90