Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Wat is er te oogsten

Er is deze week weinig veranderd. Er zijn wel wat zaken nu echt op zoals de spitskool en komkommer, Er zijn bietjes die groot genoeg zijn. Je vind ze naast de postelein. Ook zijn er nog wat gele- en chioggia bietjes bij de stengelui.
De paarse scheutjes broccoli moet gesneden worden, dan blijft het doorgroeien.

De snijbiet is te oogsten. Snijd gewoon een hele bos een paar cm boven de grond af (inclusief het slechtere blad). Dan groeit het weer mooi aan.

Er zijn paarse, groene en gele stokbonen. Het wordt wel wat minder maar hopelijk groeien de nieuwe laat gezaaide bonen nog voldoende uit.
Ik pluk ze om de dag, als ze er zijn dan vind je ze in een emmer bij de caravan. Dit geldt ook voor de courgetten en tomaten
En af en toe zul je daar ook wat appels en peren vinden.

Een deel van de prei is te oogsten.  Ze zitten wel vast in de grond dus pak er zonodig de riek bij.

Waar je zeker een riek voor nodig hebt is de winterwortel. Deze vind je in het tunneltje (Het gaas is tegen de wortelvlieg, die vanaf augustus weer actief is). Het is echt een uitdaging ze heelhuids uit de grond te krijgen. 

De eerste lichting andijvie is bijna op. Zelfs de laatste kleine kropjes dreigen uit te schieten. Maar over een week of wat komt nog er meer aan!

Er is nog een kleine hoeveelheid mais te oogsten. Deze moet echt wat langer gekookt worden.

De Russische bladkool kan inmiddels wel geoogst worden. Pak niet alle blad van één plant maar van verschillende. Slecht blad mag je er af halen en onder de planten leggen.

Wat komt er aan 

Ondanks de droogte doet de russische bladkool en de palmkool het behoorlijk goed en is binnenkort ook te oogsten.

Plattegrond

De actuele plattegrond vind je hier.

Algemeen

  • Kom je voor het eerst oogsten als nieuwe oogstdeelnemer of voor de start van een proefmaand? Kom dan langs wanneer ik er ook ben, dan leg ik je uit hoe het werkt. Bel even of stuur een appje. Ik ben er bijna elke dag vanaf 10:00 tot 16:00 (maar dus niet altijd en niet op zondag ;-))
  • Ben je 'vriend van' en kom je 1x per maand oogsten? Dan kun je prima langskomen. Laat wel even weten wanneer je komt.
  • Ben je 'vriend van' en kom je 1x per maand een groentetas ophalen? Laat dan even weten wanneer je deze wil komen ophalen.

Tot gauw op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90