Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Wat is er te oogsten

Er is niet veel anders ten opzichte van vorige week. De spinazie en raapsteel is wel klaar. Er is nog wel snijbiet.

Er zijn nog wat tuinbonen en een kleine hoeveelheid radijs. De tuinbonen zijn bijna klaar, er komt binnenkort een nieuwe lichting aan. De groei van de peultjes is ge-explodeerd! Je kunt daar ook ruim van oogsten. Wel even met beide handen plukken want de plantjes zijn kwetsbaar.

Van de artisjokken kan ook nog geoogst worden. 

Er is kropsla, ijsbergsla en ui.
De uitjes zijn geen echte bewaaruitjes en kunnen in de verschillende groei-stadia geoogst worden. Je kunt grotere uitzoeken of kleintjes (wanneer je deze als een bos-uitje wil gebruiken b.v.). Wel even opletten dat je ze van het juiste bed oogst (stokje met lint ).

Het is vast wel opgevallen, inmiddels zijn er steeds meer aardbeien dus vergeet niet om er even langs te lopen

De koolrabi kan geoogst worden, zoek ze uit ter grootte van een (afgeplatte) tennisbal. Ook is er een bed met meiraapjes (is niet zo goed opgekomen maar is toch nog wat van te oogsten) Pak daar ook de grootsten van. Daarnaast een bed met snijsla, snij deze ongeveer een cm boven de grond af.

Wat komt er aan

Binnenkort zijn er kapucijners.

Plattegrond

De actuele plattegrond vind je hier.

Algemeen

  • Kom je voor het eerst oogsten als nieuwe oogstdeelnemer of voor de start van een proefmaand? Kom dan langs wanneer ik er ook ben, dan leg ik je uit hoe het werkt. Bel even of stuur een appje. Ik ben er bijna elke dag vanaf 10:00 tot 16:00 (maar dus niet altijd en niet op zondag ;-))
  • Ben je 'vriend van' en kom je 1x per maand oogsten? Dan kun je prima langskomen. Laat wel even weten wanneer je komt.
  • Ben je 'vriend van' en kom je 1x per maand een groentetas ophalen? Laat dan even weten wanneer je deze wil komen ophalen.

Tot gauw op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90