Tuinderij Plantalia Zelfoogst- en pluktuinderij

Eerste oogstbericht!

De raapsteel is goed gegroeid en gereed om te oogsten. Op dit moment is dit de eerste groente die geoogst kan worden al zijn er ook al enkele kruiden zoals wilde oregano, munt, bieslook en tijm. Waar de raapsteel staat is aangegeven met een bamboestok met een lintje. Raapsteel oogst je door deze per bos een paar centimeter boven de grond af te snijden. Daardoor kan het nogmaals aangroeien. Wat je met raapsteel kan doen vind je bijvoorbeeld op de receptenpagina!

  • Kom je voor het eerst oogsten als nieuwe oogstdeelnemer? Kom dan langs wanneer ik er ook ben, dan leg ik je uit hoe het werkt. Bel even of stuur een appje. Ik ben er bijna elke dag vanaf 10:00 tot 16:00 (maar dus niet altijd en niet op zondag ;-))
  • Ben je 'vriend van' en kom je 1x per maand oogsten? Dan kun je beter nog even een week of 2 wachten tot er groenten voor een hele week te oogsten zijn.
  • Ben je 'vriend van' en kom je 1x per maand een groentetas ophalen? Ook dat duurt nog een week of 2 zodat ik je een gevulde tas kan meegeven.

Wat komt er aan

De komende weken kun je de volgende groenten verwachten:
Spinazie, radijs, tuinbonen, sla en misschien ook al peultjes.
Wanneer het zover is lees je natuurlijk in het volgende oogstbericht!

Doe-mee ochtend zaterdag 30 april

Laat het even weten wanneer je aan de Doe-mee ochtend wil deelnemen. We gaan aan de slag van 9:30 - 12:30 uur. Voor koffie/thee en cake wordt gezorgd! 
Voorlopig is er elke laatste zaterdag van de maand een
Doe-mee ochtend (onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden). 

Tot gauw op de tuinderij!

Karin

Facebook
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online
Tuinderij Plantalia
Welzingseweg 2C, Ritthem | Tel: 06 26 46 27 90